Utstillingshelg i Sverige

Forrige helg reiste jeg og min venninne Silje til Østersund i Sverige, hun for å stille sin dvergpuddel Teddy i håp om et CACIB, jeg med Tuva og Lotta med et lite håp om cert på Tuva og et svenskt championat. 🙂 Teddy skulle stilles på Svenstaviks inernasjonale ustilling lørdag, mens borderen først var søndag. Og siden Nedre Norra Terrierklubben arrangerte utstilling lørdag i Åsarna litt lenger sør for Svenstavik hadde jeg meldt på mine der. Når vi først reiste så langt var det greit å få med seg 2 utstillinger på samme helg. Borderen var siste rase ut i ringen lørdag og det var 22 voksne hunder påmeldt. Det var veldig varmt og hundene ble litt slått ut av varmen, men når vi først kom inn i ringen viste Lotta seg fint for dommer Kurt Nilsson. Hun endte opp som nr 1 i sin klasse og var den eneste junioren som ble tildelt CK og ble dermed BIR Junior. Da ble det BIS Junior finale på henne, men hun ble ikke plassert. Tuva, som fortsatt har noen gram for mye og med en pels som har kommet litt for langt endte opp som nr 3 i championklassen med CK. Da sto jeg der alene med 2 hunder som begge skulle inn igjen i beste tispe klasse og lurte på hvem av de jeg skulle velge, men en snill svensk dame hjalp meg å vise Lotta. 🙂 Tuva røyk først ut og Lotta var den siste som ikke ble plassert etter hva jeg fikk med meg. Uansett er jeg godt fornøyd med vår debut i den svenke utstillingsringen! Siljes Teddy ble 3 beste hannhund med et reserve CACIB, så det gikk akkurat ikke for dem denne gangen desverre. Søndag var det internasjonal utstilling i Svenstavik. Nok en varm dag og slitne hunder! Borderen sist inn i dag også, 27 deltagende hunder. Lotta hadde ikke dagen, hun var sliten, ville ikke stå ordentlig, var vanskelig på bordet, ville snuse i bakken og ikke gå ordentlig og så fort hun hadde mulighet til det la hun seg ned, i tilegg var hun nok ikke helt den typen border dommeren liker, så det ble en Very Good på henne. Helt greit, men siden det gikk såpass "dårlig" med Lotta hadde jeg mest lyst til å bare droppe å gå inn med Tuva. Så da ble det til at Silje viste henne for meg. Hun fikk gira henne skikkelig opp, Tuva både sto og gikk bra, det ble en excellent uten noe mer, men en fin kritikk så da må vi si oss fornøyde med det. Så takk Silje for at du gikk med henne og fikk vist henne fint frem for meg! 🙂 Så da ble det ingen cert eller championat denne helga, men vi kommer igjen og gjør nye forsøk! 🙂 Ble dårlig med bilder, men jeg tok noen få med mobilen av Silje som gikk med Tuva. Silje med Tuva i midten Silje og Tuva i midten av bildet. Silje og Tuva til venstre Silje og Tuva til høyre 20130804_östersund_13 20130804_östersund_14 Fornøyd handler og blid hund!

1 thought on “Utstillingshelg i Sverige”

Leave a Comment